Szemléltető ábra:

1. Tetőfedés
2. Tetőléc
3. Ellenléc-átszellőztetett légrés + alátéthéjazat
4. Átszellőztetett légréteg (szükség esetén)
5. Deltarock szarufák közötti belső oldali hőszigetelés
6. Multirock lécváz közötti szigetelés
7. Párazáró fólia + Gipszkarton burkolat

A ROCKWOOL termékek gyártása során hasonló folyamat játszódik le mint egy vulkánban. A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyag 1000 °C-ig nem olvad meg. Ennek köszönhetően a ROCKWOOL termékek létfontosságú tűzvédelmet biztosítanak a velük szigetelt épületek, lakások és a bennük élők számára.

Bazaltkő: a természetes hangszigetelő

A kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése rendkívül hatékony hangszigetelővé teszi termékeinket. Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

Bazaltkő: természetes, megújuló nyersanyag

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek alapanyaga a vulkáni működés eredményeképpen létrejövő bazaltkő. A bazaltkő a természetben egyik leggyakrabban előforduló és a vulkáni tevékenység jelenléte miatt megújuló anyag. Emellett a ROCKWOOL fejlett gyártástechnológiája biztosítja, hogy a termékek gyártása szintén fenntartható és környezetbarát módon valósuljon meg.

Jó hőszigetelő képesség

Mivel a levegő a kőzetgyapot szálszerkezetében csak kismértékű mozgásra képes, a ROCKWOOL termékek kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek. A ROCKWOOL termékekkel szigetelt épületek a hideg hónapokban kevesebb fűtéssel is melegek maradnak, sőt a forró nyári hónapokban sem engedik az épületet túlzottan felmelegedni – ezzel jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg.

Hogyan takaríthatunk meg energiát otthon?

Hőszigetelje legalább épülete homlokzatait és tetőterét. Ezt megteheti építkezéskor, de bármikor utólag is. Megfelelő szigeteléssel csökken a hőveszteség kevesebb energia kell a épület fűtéséhez. Ha hosszabb időre elutazik, csavarja le a fűtést, ezzel további energiát takaríthat meg.

Alváshoz a 20-22 °C közötti hőmérséklet elegendő, és optimális. Ha aludni megy, kissé lejjebb veheti a fűtést.

A nyílászárók megfelelő szigetelésével / modernebbre való cseréjével, energiatakarékos izzók használatával, A, AA vagy A+ kategóriájú műszaki berendezések használatával tovább csökkenthetjük lakásunk energiafelhasználását.