Termékleírás: Porrá oltott mész, mészhidrát. Finomszemcsés fehér, szagtalan por.

Alkalmazási terület: Építőiparban, mint oltott mész, falazó- és vakolóhabarcsok kötőanyagaként, savas vizek semlegesítésére, víztisztításhoz, trágyázásra, fertőtlenítésre, szennyvizek tisztítására, derítőiszap kezelésére, füstgáz tisztítására. A mész kötőerejét már az ókori idők óta használja az ember épített környezetének kialakításában. Mindenki által ismert példa a piramisok építése, ahol a 2-3 tonnás kövek közti milliméteres vastagságú habarcsot kizárólag mész és finom szemcséjű homok keverékéből készítették, s mind a mai napig állják az idő próbáját. Ilyen magasságú épületeket a történelmi idők során legközelebb a középkorban emeltek. A középkori katedrálisok építése során is mészhabarcsot használtak, ami itt is kiállta mind a nagy terhek, mind pedig az idő próbáját. Napjainkban főként falazáshoz, vakoláshoz használatos. Alapanyag mészhomoktégla és egyéb mésztartalmú ( Ytong ) falazóelemek gyártása során. Út és egyéb ipari létesítmények építésekor az altalaj stabilizációjához, aszfalt minőségének javításához alkalmazható.

Acélipar
Acélgyártás során a meszet a termelés több fázisában is használják. Először az ércdúsítás során mint kötőanyag jelenik meg, majd a nyersvas kéntelenítését és tisztítását illetve ph beállítását oldják meg. (Salakképzés)

Alumíniumipar
Timföld gyártása során fontos segédanyag. Elsősorban a technológiához elengedhetetlen nátronlúg visszanyeréséhez alkalmazzák.