Napjainkban a vasbeton az egyik leggyakrabban használt építőanyag. Ahogyan a nevében is benne van, az alapja beton, amibe erősítésként betonacél rudakat ágyaztak. Ezeket az acélrudakat rögzítik a helyükön az úgynevezett lágyhuzalokkal.

A lágyhuzaloknak fontos szerepe van, hiszen a betonacélt kifejezetten olyan helyeken használják, ahol nagy terhelésnek lesz kitéve. Sokkal erősebb és masszívabb lesz az építmény, mint a sima beton, ráadásul alacsony áron elérhető, könnyen szállítható, nem tűzveszélyes anyag. A lágyhuzalok által rögzített acélbetétek ellenállóbbá teszik az egész szerkezetet. A betonacélt a sóval szemben védeni kell, de ezen kívül nem igényel ápolást, kis költségből karbantartható.

A betonacél tulajdonságairól bővebben

 

A modern építészetben elengedhetetlen a biztonság és a stabilitás. A fejlődő technikáknak köszönhetően előállíthatóak ma már olyan szerkezetek, melyek ellenállóbban reagálnak a különböző természeti katasztrófákra, mint a földrengés, az árvíz és a tornádó. Köztudott, hogy a földlemezek mozgásban vannak, és amit az ember nem képes érzékelni, az épületek szerkezetén még azok a rezgések is érzékelhetővé válnak.

betonacél egy speciális ötvözet, mely segítségével megerősíthető az épületek szerkezeti felépítése. Az acél szakítószilárdsága igen magas, így ellenállóbban reagál a földmozgásra, és segítségével elkerülhetőek a statikai hibák. A betonacél tökéletes választás lehet ipari padlók, épületszerkezetek, előre gyártott elemek és különböző falazatok, illetve padlózatok esetén.

További előnye a betonacélnak, hogy esetleges meghibásodás esetén is viszonylag könnyen javítható: nem igényel teljes bontást, csupán az érintett terület feltárására van szükség.

A betonacél használatával Ön is erősebb és időállóbb kialakításokat hozhat létre!

Bordás betonvasak különböző méretben kaphatóak, 6m-es szálak.

Méretek:

  • 6mm
  • 8mm
  • 10mm
  • 12mm
  • 16mm

Árakról és az elérhető mennyiségekről érdeklődjön bármely elérhetőségünkön.