LeierPLAN 12 N+F

LeierPLAN nútféderes, csiszolt kerámia falazóelemek egy olyan tégla termékcsalád tagjai, amelyekből új falazási technológiával minden eddiginél pontosabban kivitelezett kerámia falazatok építhetők. A különleges, csiszolt gyártási technológiának köszönhetően a milliméter pontosan egyforma elemek rendkívül méretpontos falazat építését teszik lehetővé. A nagy pontosság nemcsak az elemméretekben, hanem az anyagszükséglet pontos tervezhetőségében és az elkészült fal esztétikai megjelenésében és geomet­riai mérettartásában is megmutatkozik.LeierPlan12-NF
A LeierPLAN 12 N+F előnyei:
  • 12 cm-es nem teherhordó falazat építéséhez terveztük
  • csiszolt tégla termékek, ragasztásos technológiával falazható
  • kiválóan szerelvényezhető

LeierPLAN téglák tervezése során az volt acél, hogy ezekből a korszerű, sűrű üreges-bordás belső kialakítású falazóelemekből minél kedvezőbb épületfizikai és szilárdsági tulajdonságú, ugyanakkor gyorsan és egyszerűen falazható falszerkezetek épülhessenek.

Méretpontosság = kisebb az építési költség

Az építési költségek csökkentésének fontos eleme a jelentősen csökkenő habarcs- és vízigény, valamint a falazat méretpontosságából következően csökkenő vakolatszükséglet. A nútféderes kialakítás miatt függőleges habarcstöltésre nincs szükség, ami további habarcs megtakarítást jelent.
A víz és anyagtakarékos kivitelezés jelentősen mérséklődő környezetterhelést, ezáltal környezettudatosabb építést eredményez.

Gyorsaság = kisebb munkaerő költség

A csiszolt téglákból ragasztóhabos vagy vékonyágyas falazóhabarcsos technológiával épített falazatok kivitelezése jelentősen gyorsabb, mint a hagyományos falazási technológia esetében. A munkavégzés tisztább, hatékonyabb, jobban szervezhető, jelentősen rövidebb a falazási idő, gyorsabb a száradás, kisebb az élőmunka igénye, és már 24 óra után tökéletes a kötés.

Műszaki adatok:

LeierPLAN 12 N+F
TULAJDONSÁGÉRTÉKDIMENZIÓ
Méretek12x50x24,9cm
Szükséglet8db/m2
Bruttó száraz testsűrűség720kg/m3
Névleges súly10,3kg
Deklarált nyomószilárdság10N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,216W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
1,23W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
41dB
Tűzállósági osztályA1